If Barcelona

Oh là là! La Marionette, de Joan Baixas

28.10.2015 i 08.11.2015 | 20:00 i 12:00 | Arts Santa Mònica | Look at the map | Free |

Sorry, this entry is only available in Catalan and European Spanish. Click the link to switch the active language.

Una conferència espectacle de Joan Baixas, una oportunitat única de veure un gran artista escènic en acció no només revisitant la seva trajectòria, sinó reflexionant-hi i servint-nos-ho amb rigor i bon humor.

Espai “La plaça”.

Arts Santa Mònica (2a planta).

28.10.15 a les 20 h.

08.11.15 a les 12 h.

 

Muntatge amb què es va inaugurar l’exposició “Figures del desdoblament”.

Gratuït. Aforament limitat.

Pots reservar la teva entrada trucant al 93 567 11 10 o enviant un correu electrònic a coordinacioasm@magmacultura.com

Joan Baixas

És i no és en absolut una recopilació. És una proposta de meditació en veu alta, un preguntar-se continu per la naturalesa del titella, la seva condició d’objecte i la seva capacitat de reproduir la vida a través del recorregut vital del mateix titellaire. El discurs de l’espectacle busca respostes en l’ofici, en les anècdotes, en les pròpies contradiccions i en el plaer de vehicular les emocions a través de la creació plàstica. Hi treuen el cap personatges com la Dona del Merma o el Senyor Baixas, un àlter ego simbòlic de l’artista —com tots els titelles—, i s’explica una manera real en què els titelles han trepitjat terrenys artístics poc explorats.

La part final de l’espectacle és un deixar-se anar de Joan Baixas en el format que millor expressa el seu esperit: la combinació de pintura i teatre d’ombres, la creació i destrucció en directe de personatges que evolucionen i es transformen, en un clima d’empatia i meravella, tanquen aquesta magnífica mostra que els límits del teatre visual encara són lluny.