Información general

Anna Aurich - Prensa

COSMICA

+34 93 301 00 39

Sònia González - Prensa

Javi Leal - Comunicació i xarxes

IF BARCELONA

IF Barcelona és una plataforma que té l’objectiu de fomentar i donar a conèixer el món del teatre de titelles, visual i d’objectes en tots els seus vessants. No és una programació d’espectacles que es concentra un cop l’any en un espai determinat, sinó un conjunt d’activitats que es relacionen entre elles i es retroalimenten, adreçades a promoure la recerca, la creació i la difusió d’espectacles, instal·lacions i esdeveniments relacionats amb la conjunció d’arts escèniques, arts plàstiques i antropologia que és el titella i el teatre d’objectes.

 

Per això, IF Barcelona presenta un panell d’accions que mira cap al futur i que està molt atent a les formes escèniques d’avantguarda, ja que produeix resultats estètics d’alt valor que ajuden a comprendre la realitat contemporània.

 

IF Barcelona va començar al 2015 amb un simposi acadèmic a l’Institut del Teatre, l’edició del llibre Figures del Desdoblament, una gran exposició i un programa d’espectacles internacionals al centre Arts Santa Mònica de Barcelona, al qual continua vinculat. Des de 2016, IF Barcelona passa a tenir una estructura biennal.

 

L’edició de 2016 se centra en l’acompanyament i l’impuls a la producció de nous projectes escènics i de recerca en l’àmbit del teatre d’objectes. A partir de l’ajut a la producció a cinc artistes que estaran en residència a Arts Santa Mònica durant 2016, IF Barcelona es consolida no només com a aparador de la creativitat del sector sinó com a impulsor i catalitzador. Els projectes en residència durant 2016 veuran la llum en l’edició de 2017, centrada en l’exhibició en el marc d’un festival internacional.

Equip

Jordi Alomar - Comissariat i direcció

Musicòleg, músic i gestor cultural. Va ser professor associat del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears entre 2008 i 2012, així com del Servei d'Activitats Culturals de la Universitat de les Illes Balears. Ha estat director artístic del festival de música contemporània Encontre Internacional de Compositors entre 2009 i 2012 i assessor de continguts de Sampler Sèries a L'Auditori de Barcelona des de 2014. Investigador al CECUPS de la UB, combina la recerca amb la gestió cultural freelance. Forma part del professorat del Departament de Producció i Gestió de l'Escola Superior de Música de Catalunya.

Giulia Poltronieri - Codirecció i producció

Llicenciada en turisme cultural per la Universitá degli Studi di Ferrara (Itàlia), màster en màrqueting i comunicació (EESAE – 2009) i màster en gestió cultural per la Universitat de Barcelona (2013). És gestora cultural des de 2008 i ha treballat principalment en el sector del turisme cultural. Apassionada del teatre i de les arts escèniques en general, actualment col•labora amb diferents entitats que treballen en aquest àmbit com, entre d’altres, Coincidències Associació Cultural i el Festival Cara-B. És part de l’equip creador i organitzatiu del Píndoles – Festival de Microteatre fora del Teatre i va contribuir a la creació de la Xarxa XAS (xarxa d’activitats en espais no convencionals).

Completen l'equip:

Associació Interseccions: Eudald Ferré, Toni Rumbau, Cesc Martínez

Gerència: Baula Projectes Culturals

Suport a la producció: Christian Betanzos

Disseny gràfic: Tomeu Mulet

Comunicació i premsa: COSMICA, IF Barcelona