Programación 2024

PONÈNCIA – EL RIFLE DE TXÉKHOV, ESCRIPTURA PER A TEATRE DE TITELLES, amb Gigio Brunello

8 nov | 17 h | Institut del Teatre | Gratuito |

Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en CAT.

“Si al principi de l’obra hi ha un rifle penjat a la paret, necessàriament s’haurà de disparar abans que es tanqui el teló”. (Anton Txékhov)

 

La ponència abordarà alguns dels temes més recurrents que sorgeixen a l’hora d’escriure per al teatre de titelles i objectes, a saber: el teatre dins del teatre (per tant, la Commedia dell’Arte i les màscares), l’art d’explicar, la narració i la dramatització d’una història, la constatació d’alguns tabús que sovint han fet pensar en el teatre de titelles com un gènere menor.

Gigio Brunello (Itàlia, 1951) és autor de textos de dramatúrgia de teatre i en prosa, a més de ser actor, titellaire i experimentador de noves formes dins del teatre de barraca. És l’inventor de l’alta dramatúrgia per al teatre de caserna, i al llarg dels anys ha presentat tant espectacles originals com reinterpretacions de clàssics, des de Goldoni i Nievo fins a Büchner, Shakespeare i Leopardi.

Per la seva innovació i experimentació en el món dels titelles, ha estat guardonat amb nombrosos premis, tant a Itàlia com a l’estranger. Moltes de les seves obres han estat traduïdes i representades internacionalment. Entre els reconeixements més destacats hi ha els Premis Eolo (2012 i 2009), el Puppets Fest de Gorizia (2003), la Sirena d’Or (2002), el Gran Premi del Festival Internacional de Bielorússia (2000), el Silvano d’Or (1998) i la Marioneta d’Or (1997).

Gigio Brunello també impartirà una formació específica sobre la dramatúrgia dins l’àmbit dels titelles, per a l’alumnat de l’Institut del Teatre sobre la dramatúrgia dins l’àmbit de les titelles del 4 al 8 de novembre. Impartit com a assignatura optativa dins de la formació oficial de l’Institut del Teatre i dirigit a l’alumnat inscrit en aquest.

 

8 novembre | 17 h | Auditori. Institut del Teatre

Gratuït fins a completar aforament