Programació 2015

“La trilogía del monigote: Much ado about nothing” de David Espinosa

Del 12 al 14.11.2015 | 21:00 | Arts Santa Mònica (Barcelona) | Compra entrades |

És possible representar Hamlet, Macbeth, Othello, El rei Lear, Romeu i Julieta, Antoni i Cleòpatra, La tempesta, Enric V, Ricard III i El somni d’una nit d’estiu en un sol espectacle? David Espinosa ho ha fet en la seva versió més arbitrària, efectista, artificial i buida de les obres completes de William Shakespeare. Una delirant obra visual que especula amb les convencions d’espectacularitat a través de figures i objectes carregats d’aventures, amor, luxúria, guerra, tragèdia i poder. Un joc irònic de llums i obres amb nombroses referències al cine, el còmic, les arts plàstiques i a la pròpia història del teatre.

Espai “La plaça”
Arts Santa Mònica, 2a planta
Preu: 12 €

Compra d’entrades aquí

Preu abonament “Trilogía del Monigote”: 20€ 
Entrades abonament aquí (indispensable comunicar a l’organització a quines sessions es vol assistir per cada un dels espectacles. En cas contrari no es podrà accedir a la sala. info@ifbarcelona.cat).

David Espinosa Much Ado 2

Much ado about nothing -Molt soroll per no res, segona part de la “Trilogía del Monigote”, aprofundeix en el teatre d’objectes per fer una crítica a les obres faraòniques carregades d’ornaments però buides de contingut. Així, Espinosa ha creat una obra que és pura forma, només envoltori, perquè intuïa que aquesta absència acabaria generant un contingut o una reflexió més interessant i profunda que si tractava d’escenificar tot aquest discurs.

Amb la “Trilogía del monigote”, David Espinosa es qüestiona la idea de representació a partir de la investigació dels límits d’allò teatral i manipulant els elements de l’equació escènica. Amb mètodes precaris i low tech, planteja jocs formals dels quals sorgeixen narratives diverses que donen a cada espectacle caràcter i format múltiple, lluny de les etiquetes, sempre a mig camí entre les arts visuals, la dansa i el teatre.

David Espinosa (Elx, 1976). Llicenciat en interpretació textual per la ESAD de València, treballa com a intèrpret a espectacles de teatre i dansa d’Àlex Rigola, Sergi Faustino, Mal Pelo i Osmosis Cie, entre d’altres. L’any 2006 forma, juntament amb África Navarro, l’associació El Local Espacio de Creación, amb la qual han creat els espectacles «Mi Gran Obra» (2012), «Desconcierto nº 1 para teclado y fracasado» (2011), «La Procesadora» (2010), entre d’altres. Aquests treballs s’han presentat a festivals com NET de Moscou, FIT Festival Lugano, Biennal de Venècia, Escena Contemporánea de Madrid, TNT de Terrassa, Casa Encendida de Madrid, etc.

Creació, direcció i interpretació: David Espinosa
Col·laboració en la direcció: Àfrica Navarro
Espai escènic i il·luminació: David Espinosa / Aire
Música i so: Santos Martínez / David Espinosa
Vídeo: Diego Dorado / David Espinosa
Imatge: Anne Van Heelvort / Diego Dorado
Distribució i Producció executiva: Marta Oliveres / MOM-El Vivero
Producció: El Local Espai de Creació / Festival “Clásicos en Alcalá” / CAET Terrassa
Amb el Suport del Departament de Cultura-Generalitat de Catalunya

Mach ado abou nothing_David Espinosa

David Espinosa Much Ado 3