Programació 2015

“Ala Sucia” de David Zuazola

20 i 21.11.2015 | 20:30 | Arts Santa Mònica (Barcelona) | Compra entrades |

“Ala Sucia” és una obra feta amb deixalles i materials recuperats d’antics baguls abandonats. L’estètica, la música i la narració en directe ens recorden als contes infantils que tant gaudeixen els adults. David Zazuola mou els seus ninots amb un mètode que ha inventat ell mateix: un comandament, un sistema de manipulació posterior enganxat a l’esquena dels titelles que es manipula amb els dits, tot exercint pressió sobre les palanques que, a través de fils i filferros, generen moviment. A l’escenografia també s’hi aprecien elements que entren en funcionament amb piles, bateries, motors elèctrics, politges… i que són visibles durant tot el procés narratiu.

 

Espai “La plaça” exposició
Arts Santa Mònica (2a planta)
Preu: 8 €

Compra d’entrades aquí

Sinopsi: A Pueblodesecho, en una casa humil al costat del port, hi ha nascut una nena amb dues protuberàncies a l’esquena. La seva mare resta morta al seu costat… Ningú no sap si és un àngel o un dimoni. La veu corre per tot el poble i aviat arriben els polítics i els curiosos. Un home decideix cuidar la menuda fins als 16 anys, moment en què se sabrà si la nena ha de ser la salvadora o la destructora de la Humanitat. I aquí és on comença l’obra, 16 anys després d’aquell naixement.

8529b580-9e89-4b68-9e52-d6e7e6aedb70

David Zuazola, nascut a Santiago de Xile el 1976, s’instal·la a Barcelona després d’haver realitzat estudis de teatre i comunicació audiovisual. Treballa amb la companyia de Jordi Bertran, amb la qual viatja arreu de Xina, Bulgària, Mèxic o Brasil. Es trasllada a Madrid on funda la “Compañía del Maldito Martillo”, dedicada a la construcció i dramatúrgia des del teatre de titelles. La seva primera obra solista per a titelles és “Ala Sucia”, representada a més d’una vintena de festivals internacionals.

Obra guardonada al Lalka Tez Czolwiek-Warsaw (Polònia) el 2011 i al Prvi Medunarodni Festival Lutkarstva-Podgorica (Montenegro) el 2013.

Direcció, construcció, creació i actuació: David Zuazola