Programació 2017

Duel d’Orlando i Rinaldo per amor de la bella Angèlica. Compagnia Opera dei Pupi Brigliadoro (Palermo, Sicilia)

dsc00204

SINOPSI

L’existència de l’Opera dei Pupi siciliana està documentada  des del segle XVI i, a dia d’avui, és una de les reivindicacions d’art i cultura popular que encara perviu a la Sicília contemporània.

Les històries de Pupi segueixen la narració oral que els contadors d’històries exposaven als carrers, explicant aventures de cavallers valents, dames boniques, grans duels amb espases i llargs viatges. Aquesta mateixa història oral, que abans es transmetia a les places, es trasllada al teatre i pren forma i acció a través dels titelles.

L’any 2001, l’Opera dei Pupi va entrar a la llista del patrimoni immaterial de la humanitat gràcies a la seva capacitat de reflectir la identitat d’un país i d’un poble.

La companyia Opera dei Pupi Brigliadoro ens transporta al món d’Orlando i Rinaldo, dos dels herois de la coneguda Història dels Paladins de França,  inscrita dins la matèria de França, un conjunt de temes i històries medievals centrats en la cort de Carlemany i els seus cavallers.

Al final de l’espectacle, la companyia ensenyarà el teatrí al públic per explicar com es manipulen aquests titelles extraordinaris i perquè tothom pugui conèixer de prop els protagonistes de la història.

 

Fitxa artística:

Companyia: Opera dei pupi Brigliadoro

Direcció: Salvatore Bumbello Puparo.

Manipuladors: Salvatore Bumbello, Luciano Bumbello, Francesco Bumbello i Antonino Guarino.

 

foto-cia-opera-dei-pupi-brigliadoro-2

dsc02268

foto-cia-opera-dei-pupi-brigliadoro

 


Espectacle en italià i sicilià.

Preu: 12 €