Programació 2023

Obertura del projecte ‘L’Escola pregunta’, de Pedro Sepúlveda (Colectivo MIL M2)

16 nov | de 18 h a 20 h | Teatre L'Artesà (El Prat de Llobregat) | Gratuït |

L'ESCOLA PREGUNTA

L’Escola Pregunta forma part del ‘Projecte Pregunta’, una recerca del col·lectiu Mil M2  on, a partir d’una residència d’investigació han ideat tot un seguit de dispositius pensats per a ser introduïts a l’aula i practicar el dubte. 

En el context educatiu, on les respostes són avaluades constantment, L’Escola Pregunta convida a repensar l’acció de demanar, de preguntar: proposa habitar la incertesa i visualitzar els interrogants més enllà dels prejudicis adquirits i heretats. 

Projectes desenvolupat del 17 d’octubre al 16 de novembre a l’Institut Escola Pepa Colomer. Aquesta obertura de projecte té format instal·latiu i està dins del marc d’Indisciplinats, un festival dedicat a la creació lliure, contemporània i desbordant, en el qual propostes escèniques, visuals, performatives i comunitàries ocupen el Teatre L’Artesà, La Capsa, els centres cívics del Prat de Llobregat, l’Escola d’Arts Visuals del Prat i el Centre d’Art Torre Muntadas del 15 al 19 de novembre. https://www.elprat.cat/cultura/indisciplinats

 

El col·lectiu

Mil M2 és un col·lectiu multidisciplinari amb seu a Santiago de Xile. El col·lectiu reuneix sis artistes (Cecilia Moya, Maria-Jose Jana, Maria-Constança Carjaval, Pedro Sepúlveda, Fernando Portal i Diego Cortés) que provenen de diversos àmbits i formacions: des de la performance, l’arquitectura, el disseny, l’escultura, el disseny gràfic i l’urbanisme crític.  Des de 2014, Mil M2 ha desenvolupat treballs entorn a la creació de processos artístics que propicien debats cívics i polítics a l’espai públic.

La iniciativa de l’’Escola Pregunta’ ha format part de la proposta educativa del Teatre L’Artesà ‘Camins Vius’, el projecte educatiu per a totes les escoles públiques del Prat, des de l’escola bressol al batxillerat: una mirada holística i integrant, adequada a cada etapa evolutiva.

“Proyecto Pregunta, es una herramienta sensible que no da respuestas. Proyecto Pregunta, explora la duda, la pregunta, la interrogante, la incerteza, el cuestionamiento, la interpelación, la curiosidad, el problema, el misterio, la hipótesis, lo desconocido, la idea que se mueve, la suposición, la conjetura, la posibilidad, la presunción, lo supuesto, la figuración, la probabilidad, la teoría, la sospecha, el enigma, la incógnita, la incertidumbre (…)

Proyecto Pregunta no tiene la respuesta.”

https://milm2.com/

 

16 novembre de 2023, de 18 h a 20 h, al Teatre L’Artesà  (El Prat de Llobregat)

Entrada gratuïta.
Reserva entrades: https://www.teatrelartesa.cat/