Programació 2015

Oh là là! La Marionette, de Joan Baixas

28.10.2015 i 08.11.2015 | 20:00 i 12:00 | Arts Santa Mònica (Barcelona) | Gratuït |

Una conferència espectacle de Joan Baixas, una oportunitat única de veure un gran artista escènic en acció no només revisitant la seva trajectòria, sinó reflexionant-hi i servint-nos-ho amb rigor i bon humor.

Espai “La plaça”.

Arts Santa Mònica (2a planta).

28.10.15 a les 20 h.

08.11.15 a les 12 h.

 

Muntatge amb què es va inaugurar l’exposició “Figures del desdoblament”.

Gratuït. Aforament limitat.

Pots reservar la teva entrada trucant al 93 567 11 10 o enviant un correu electrònic a coordinacioasm@magmacultura.com

Joan Baixas

És i no és en absolut una recopilació. És una proposta de meditació en veu alta, un preguntar-se continu per la naturalesa del titella, la seva condició d’objecte i la seva capacitat de reproduir la vida a través del recorregut vital del mateix titellaire. El discurs de l’espectacle busca respostes en l’ofici, en les anècdotes, en les pròpies contradiccions i en el plaer de vehicular les emocions a través de la creació plàstica. Hi treuen el cap personatges com la Dona del Merma o el Senyor Baixas, un àlter ego simbòlic de l’artista —com tots els titelles—, i s’explica una manera real en què els titelles han trepitjat terrenys artístics poc explorats.

La part final de l’espectacle és un deixar-se anar de Joan Baixas en el format que millor expressa el seu esperit: la combinació de pintura i teatre d’ombres, la creació i destrucció en directe de personatges que evolucionen i es transformen, en un clima d’empatia i meravella, tanquen aquesta magnífica mostra que els límits del teatre visual encara són lluny.