Programació 2023

Obertura del taller ‘El procés d’alliberar l’artista’, de Besllum

25 nov | 20h | Centre Cívic El Sortidor (Barcelona) | Gratuït |

En aquesta obertura es posarà en comú amb el públic el treball desenvolupat al taller ‘El procés d’alliberar l’artista’. Es tracta d’un laboratori audiovisual que treballarà, a partir de “La llibertat guiant el poble” de Delacroix, per generar un relat escènic i profunditzar en el procés creatiu.

La companyia Besllum es crea a Mallorca el 2011, en mans de Joana M. Pericàs i Pau Caracuel. Besllum es dedica a la recerca i creació d’experiències artístiques enllaçant les arts escèniques, la ciència i la tecnologia. Transitant pel teatre d’ombres i d’objectes, ha desenvolupat tècniques experimentals mitjançant l’ús de dispositius tant analògics com digitals. Amb aquesta fusió, el seu treball està impregnat d’atzar i de l’expressivitat i la força que habita en els objectes manipulats, jugant des de la simplicitat i l’actitud minimalista.

La paraula «besllum» és l’arrel del concepte que dona sentit a totes les seves creacions: mostrar el resultat que provoca el pas de la llum a través d’un cos tangible. L’essència del seu treball radica en estudiar la relació entre la llum i l’ombra, portant-la a l’extrem amb tota mena d’artefactes al seu abast.

Besllum ha col·laborat amb artistes sonors i músics com Kaum, Daquian, Octavi Rumbau i Zyp. Ha actuat a la Shaubude de Berlín en el marc del festival Theater der Dinge, al Thesspuppet de Tessalònica (Grècia) i al Festival de Teresetes de Mallorca. Convidats habituals a IF Barcelona, festival del qual han estat artistes residents, en col·laboració amb la biennal han actuat a Lluèrnia (Olot, Catalunya) i al festival Incanti de Torí (Itàlia), així com a l’exposició Figures del Desdoblament a Arts Santa Mònica (2015). Han format part també de l’exposició ‘Ressò. Música experimental i Art sonor a Mallorca’ (Casal Solleric, Palma, 2022).

 

25 de novembre de 2023, a les 20 h, al Centre Cívic El Sortidor (Barcelona)
Preu: entrada gratuïta