Programació 2023

Taller ‘Del Lambe-Lambe al Titiriscopio’, d’Arawake

Taller ‘Del Lambe-Lambe al Titiriscopio, de ARAWAKE
Els productors del dispositiu escènic Titiriscopio imparteixen una formació de Lambe Lambe. El taller es planteja per a capacitar als participants en la creació de teatre de titelles, objectes i formes animades en miniatura.
Després d’haver compartit el seu dispositiu escènic, els seus creadors possibiliten indagar en el que els va servir de punt de partida: les caixes Lambe Lambe. Aquestes tenen en comú l’ús de titelles o objectes en escenaris minúsculs, per contar històries en pocs minuts i per a un número molt reduït d’espectadors.

 

Desenvolupament dels tallers

Després d’una primera posada en contacte amb matèria audiovisual, els talleristes explicaran la seva experiència amb el Titiriscopio. Mostraran així el seu procés de creació, deixant plantejades les passes per la vivència del taller. En la part pràctica, es desenvoluparan pràctiques creatives comunes i es realitzaran peces en petits grups. Hi haurà espai per a la mostra i per a la gravació de les peces.

Universos en miniatura (Lambe Lambe)

Les caixes Lambe Lambe possibiliten un teatre amb les seves pròpies normes i tècniques, i a la vegada també fan possible un món fèrtil per a la investigació i el desenvolupament de dispositius innovadors. Originari del Brasil, el Lambe Lambe sorgeix de la necessitat d’intimitat amb l’espectador. Cada persona pot fer entrar dins la caixa o casa escènica el que vulgui. És una experiència escènica i sensorial integral. Com defensen els talleristes, “Juguem junts a somiar i construir les nostres caixes, i trobem eines per omplir-les d’històries”.

A càrrec de:

Arawake és una agrupació multidisciplinària que destaca des del seu inici per la innovació, la seva capacitat per generar formes narratives i arribar a tot tipus de públic. Estan interessats sobretot en la conjunció del llenguatge audiovisual, escènic i poètic.

https://www.arawake.com/

 

18 i 19 novembre de 2023, de 10 h a 15 h. MIT Museu Internacional del Titella de Catalunya- Teia Moner (Palau-solità i Plegamans)
Durada del taller: 9 hores
Preu: 75€* (fins a completar aforament)
*Gratuït per a socis de CIATRE / Descompte del 15% per a socis/es d’UNIMA, amics/gues de La Puntual, socis/es de Casa-Taller de Titelles Pepe Otal, alumnes i exalumnes de l’Institut del Teatre i socis/es de Putxinel·li/Titeresante (63’75€).