Programació 2023

Taula Digital ‘Tres mirades sobre el teatre visual, de titelles i objectes en l’escena europea’

10 nov | de 12:30h a 13:30h | Institut del Teatre (Barcelona) | INSCRIPCIONS |

En aquesta conversa online confluiran tres mirades: la d’un director de festival de titelles (Damiano Privitera, Imagini dall Interno, Itàlia), la d’una creadora (Cat Smits, Països Baixos) i la d’una comissària de teatre gestual i d’objectes (Natacha Belova, IF Operator, Bèlgica). Els tres encarnen la porositat del món de la programació, la gestió, i la creació, des de la seva interrelació i hibridació en els processos de creació, mostra i distribució.

 

Participants:

En Damiano Privitera (Itàlia, 1955) trobem una producció teatral visual immensa i innovadora, que absorbeix i transita també per la dansa, l’ús de les imatges i del vídeo. Capdavanter en projectes per la disseminació del món titellaire, molta de la seva activitat artística dins el teatre de figures contemporani la trobem profundament lligada amb el compromís amb el seu lloc natal, des de tallers fins a l’organització de festivals. Per exemple, és el director artístic del Festival Immagini dall’Interno, així com del Teatro del Lavoro (Pinerolo, Itàlia).

La directora i actriu Cat Smits dirigeix la companyia de Teatre Visual Cat Smits Company (Amsterdam, Holanda), amb un treball que s’enfoca en el teatre multiforme i visual, amb elements creatius recurrents com titelles, el joc físic, el text, la dansa, el joc d’ombres, la música i també el vídeo. Les seves actuacions són una crida a la imaginació (www.catsmitscompany.com)

Natacha Belova és curadora a IF Operator, una agència de distribució de companyies de teatre gestual i d’objectes d’Europa i Llatinoamèrica, amb la seu a Brussel·les. (http://ifoperator.be/). Altrament, Belova és historiadora de formació. En els seus inicis es va distingir en el món del vestuari dins els cercles d’arts escèniques de Bèlgica, com també en l’estranger. Posteriorment, es va especialitzar en l’art dels titelles. Actualment, desenvolupa molts de projectes relacionats amb les arts escèniques, transitant tant el món de la dansa, el teatre i el circ com el cinema i l’òpera. 

Modera: Marta Oliveres (Barcelona, 1960). Emprenedora de les arts escèniques no convencionals. Impulsora i creadora de MOM- EL VIVERO (1991-2016), un model de gestió i divulgació d’artistes de diferents disciplines i llenguatges. El Vivero ha estat pioner i únic a Espanya durant els seus 25 anys d’existència. El VIVERO va editar la revista ARTRIBUTOS, dedicada a la difusió de les arts escèniques. El gener del 2019 impulsa i crea EL ÁLAMO, un entorn generador de creativitat per a treballar i col·laborar en projectes culturals, així com per desenvolupar les relacions internacionals. https://momelvivero.org 

 

10 novembre de 2023, de 12:30 h a 13:30 h, a l’Institut del Teatre (Auditori)
Entrada gratuïta (amb inscripció fins a completar aforament)
També hi ha l’opció de seguir la taula via online (enllaç a ifbarcelona.cat el dia de la jornada)

Inscripció aquí