Les 7 portes de l’alteritat

Prepareu-vos per entrar en un món diferent al de cada dia. Aquesta guia us conduirà pels camins de l’alteritat a través de set portes. Cadascuna d’elles ens mostrarà de quina manera els humans ens hem desdoblat i projectat en ombres, figures i objectes. Una pulsió que portem dins des dels primers temps de la consciència, quan en els orígens de la nostra espècie pintàvem a les coves cérvols, mamuts o bisons i els animàvem amb el foc, entràvem en trànsit posseïts per les màscares o creàvem titelles i altres figures de poder per representar el món de l’invisible.

Aquestes pulsions no han desaparegut amb la modernitat; ben al contrari, han augmentat. Mai com ara els humans ens havíem duplicat tant. Ens ho diu l’ús promiscu de la fotografia digital i la multiplicació de les imatges a la xarxa. L’expansió de les impressores de tres dimensions dispararà encara més aquestes ganes de multiplicar-nos també com a forma i objecte. I, ben aviat, els avenços en robòtica i intel·ligència artificial donaran a la duplicació un estatut de realitat diària, inquietant i ineludible.

Certament, l’aventura de ser un altre tot just acaba de començar. Preparau-vos per recórrer les Set Portes de les Figures del Desdoblament. Bon viatge!