Informació general

Anna Aurich - Premsa

Sònia González - Premsa

IF BARCELONA

IF Barcelona és una plataforma que té l’objectiu de fomentar i donar a conèixer el món del teatre de titelles, visual i d’objectes en tots els seus vessants. No és una programació d’espectacles que es concentra un cop l’any en un espai determinat, sinó un conjunt d’activitats que es relacionen entre elles i es retroalimenten, adreçades a promoure la recerca, la creació i la difusió d’espectacles, instal·lacions i esdeveniments relacionats amb la conjunció d’arts escèniques, arts plàstiques i antropologia que és el titella i el teatre d’objectes.

 

Per això, IF Barcelona presenta un panell d’accions que mira cap al futur i que està molt atent a les formes escèniques d’avantguarda, ja que produeix resultats estètics d’alt valor que ajuden a comprendre la realitat contemporània.

 

IF Barcelona va començar al 2015 amb un simposi acadèmic a l’Institut del Teatre, l’edició del llibre Figures del Desdoblament, una gran exposició i un programa d’espectacles internacionals al centre Arts Santa Mònica de Barcelona, al qual continua vinculat. Des de 2016, IF Barcelona passa a tenir una estructura biennal.

 

L’edició de 2016 se centra en l’acompanyament i l’impuls a la producció de nous projectes escènics i de recerca en l’àmbit del teatre d’objectes. A partir de l’ajut a la producció a cinc artistes que estaran en residència a Arts Santa Mònica durant 2016, IF Barcelona es consolida no només com a aparador de la creativitat del sector sinó com a impulsor i catalitzador. Els projectes en residència durant 2016 veuran la llum en l’edició de 2017, centrada en l’exhibició en el marc d’un festival internacional.

Equip

Toni Rumbau - Idea

Toni Rumbau (Barcelona, 1949) és llicenciat en Literatura Espanyola i autor de nombrosos textos teatrals. Funda el 1976 la companyia de teatre de titelles La Fanfarra, junt amb Mariona Masgrau i Eugenio Navarro, amb la que fundaria el Teatre Malic de Barcelona (tancat el 2002). Ha estat el director artístic del Teatre Malic durant anys i fins el 2007 del Festival d’Òpera de Butxaca i Noves Creacions, junt amb Dietrich Grosse. El 2012, va obrir la revista digital www.putxinelli.cat

Jordi Alomar - Comissariat i direcció

Musicòleg, músic i gestor cultural. Va ser professor associat del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears entre 2008 i 2012, així com del Servei d'Activitats Culturals de la Universitat de les Illes Balears. Ha estat director artístic del festival de música contemporània Encontre Internacional de Compositors entre 2009 i 2012 i assessor de continguts de Sampler Sèries a L'Auditori de Barcelona des de 2014. Actualment és investigador predoctoral al CECUPS de la UB i combina la recerca amb la gestió cultural freelance.

Giulia Poltronieri - Codirecció i producció

Llicenciada en turisme cultural per la Universitá degli Studi di Ferrara (Itàlia), màster en màrqueting i comunicació (EESAE – 2009) i màster en gestió cultural per la Universitat de Barcelona (2013). És gestora cultural des de 2008 i ha treballat principalment en el sector del turisme cultural. Apassionada del teatre i de les arts escèniques en general, actualment col•labora amb diferents entitats que treballen en aquest àmbit com, entre d’altres, Coincidències Associació Cultural i el Festival Cara-B. És part de l’equip creador i organitzatiu del Píndoles – Festival de Microteatre fora del Teatre i va contribuir a la creació de la Xarxa XAS (xarxa d’activitats en espais no convencionals).

Cesc Martínez - Coordinador del programa educatiu i redactor de continguts

Llicenciat en Filologia catalana per la Universitat Autònoma de Barcelona, va entrar en el món de l'edició el 1998, el qual no ha abandonat. Entra en contacte amb el periodisme cultural a través de la publicació de revistes i s'especialitza en arts escèniques. Col·labora amb diaris d'àmbit general com Regió7 i Avui i en mitjans especialitzats. Destaca l'edició de la revista digital Et tacte que té (2001-2004). El 2005 assumeix la coordinació de la revista Zirkòlika, fins a l'any 2011. A partir del 2012 treballa amb Toni Rumbau en l'edició de la triple revista digital Puppetring.com / Putxinelli.cat / Titeresante.es, de la qual és cap de redacció.

Ha publicat un llibre de poemes en prosa (Bits, 2001), una novel·la (Opi i sardines, 2011) i té en procés d'edició un tercer llibre, un assaig sobre la poètica de l'escena.