Informació general

Anna Aurich - Premsa

COSMICA

+34 93 301 00 39

Elena Manrique - Premsa

Javi Leal - Comunicació i xarxes

IF BARCELONA

IF Barcelona és una plataforma que té l’objectiu de fomentar i donar a conèixer el món del teatre de titelles, visual i d’objectes en tots els seus vessants. No és una programació d’espectacles que es concentra un cop l’any en un espai determinat, sinó un conjunt d’activitats que es relacionen entre elles i es retroalimenten, adreçades a promoure la recerca, la creació i la difusió d’espectacles, instal·lacions i esdeveniments relacionats amb la conjunció d’arts escèniques, arts plàstiques i antropologia que és el titella i el teatre d’objectes.

 

Per això, IF Barcelona presenta un panell d’accions que mira cap al futur i que està molt atent a les formes escèniques d’avantguarda, ja que produeix resultats estètics d’alt valor que ajuden a comprendre la realitat contemporània.

 

IF Barcelona va començar al 2015 amb un simposi acadèmic a l’Institut del Teatre, l’edició del llibre Figures del Desdoblament, una gran exposició i un programa d’espectacles internacionals al centre Arts Santa Mònica de Barcelona, al qual continua vinculat. Des de 2016, IF Barcelona passa a tenir una estructura biennal.

 

L’edició de 2018-2019 se centra en la relació entre cos i figura, donant suport a quatre projectes en residència i programant un seguit d’activitats (de caire acadèmic, formatiu i també de programació de propostes) a l’entorn d’aquesta temàtica.

Equip

Jordi Alomar - Direcció

Musicòleg, músic i gestor cultural. Va ser professor associat del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears entre 2008 i 2012, així com del Servei d'Activitats Culturals de la Universitat de les Illes Balears. Ha estat director artístic del festival de música contemporània Encontre Internacional de Compositors entre 2009 i 2012 i assessor de continguts de Sampler Sèries a L'Auditori de Barcelona des de 2014. Investigador al CECUPS de la UB, combina la recerca amb la gestió cultural freelance. Forma part del professorat del Departament de Producció i Gestió de l'Escola Superior de Música de Catalunya.

Sara Serrano - Producció

Llicenciada en Direcció escènica i Història de l'Art. Màster en Art - Pràctica Teatral pel Rose Bruford College (UK). Ha completat la seva formació amb diversos cursos i seminaris relacionats amb l'art, la teconologia aplicada a la imatge i la producció. Com a extensió al seu treball en les arts escèniques -com a director i mediaturga- ha realitzat incursions en l'àmbit de la instal·lació i el muntatge multimèdia. Té una llarga experiència en comissariat, producció, gestió i direcció artística de projectes culturals.

Completen l'equip:

Associació Interseccions: Eudald Ferré, Toni Rumbau, Cesc Martínez

Gerència: Baula Projectes Culturals

Suport a la producció: Christian Betanzos

Disseny gràfic: Tomeu Mulet

Comunicació i premsa: COSMICA, IF Barcelona