Comunicat d’inauguració: una edició mutilada

09/11/2017 | IF Barcelona | Enlacehttps://ifbarcelona.cat/es/comunicat-dinauguracio-edicio-mutilada/ |

Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en CAT.

Comunicat: Inauguració d’IF Barcelona 2017

Ara mateix inaugurem IF Barcelona. Hem de dir, però, que aquesta serà una edició mutilada del festival.

Mutilada no per la falta de continguts ni per la manca de qualitat i compromís de les propostes, sinó perquè el moment polític que està vivint l’indret on s’esdevé IF Barcelona ha fet que els projectes culturals de base com aquest hagin estat les primeres víctimes, víctimes d’unes sotragades polítiques que, a parer nostre, poc els preocupa el teixit cultural, artístic i creatiu.

Pocs dies abans de l’inici d’IF Barcelona, havent-se presentat ja als mitjans i feta la difusió pública, Arts Santa Mònica va comunicar-nos la impossibilitat de poder fer front al compromís d’aportar els fons econòmics al festival acordats fa més d’un any, a causa de la intervenció dels comptes de la Generalitat. Això ha significat la pèrdua de gairebé la meitat del pressupost total d’IF Barcelona, i la impossibilitat de dur a terme íntegrament la proposta i la seva difusió pública, tal com ha estat planificada i treballada al llarg d’aquest bienni.

Així doncs, en lloc dels quatre dies previstos de mostra, en farem només un, i amb alguns projectes malauradament incomplets al ser inviable l’acompliment de la seva producció. Hem decidit, artistes i responsables d’IF, després d’un reajustament integral dels recursos del festival, fer un acte de presència i resistència, entenent que només amb la visibilitat efectiva, el compromís amb la nostra feina i el suport mutu podem tirar endavant amb llibertat, i no ser titelles d’un sistema que vol prescindir despreocupadament de tots nosaltres i, en definitiva, del pensament lliure.

Ara més que mai, volem donar les gràcies aquí a totes les entitats que ens han donat suport així com molt especialment als artistes, que han volgut estar presents defensant la seva feina davant del públic.