COMENÇA IF BARCELONA 2021!

31/10/2021 | IF Barcelona | Enlacehttps://ifbarcelona.cat/es/if2021/ |

Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en CAT.

Us donem la benvinguda a IF Barcelona 2021: Ombres, màscares i  fils

Consulta la programació completa aquí

L’edició d’IF Barcelona d’enguany se centra en els elements essencials i fonamentals del teatre des del seu origen: la màscara, les ombres i els fils. La màscara, de fet, es pot entendre com el “grau zero” del titella i com l’eina més efectiva del joc entre la distància i la catarsi.

La màscara, avui, ha deixat de ser una eina de representació? Quina és la seva vigència? L’ombra és una imatge obscura projectada per la intercessió d’un cos opac. És, també, el regne de la foscor, la zona de penombra, allò de límits imprecisos, el doble inseparable. No és, aquest i en definitiva, l’espai de la representació teatral?

El fil permet guiar i animar les marionetes des de la distància, establint un vincle indissociable entre manipulador i la seva imatge. El fil és, doncs, el medi en què és possible qualsevol experiència de la distància, la corda dels funàmbuls i la guia per sortir dels laberints.

L’univers de llums i ombres d’Unterwasser, les tragèdies clàssiques de Sòfocles de la mà de Bambalina Teatre, la màgia infinita de la fulla en blanc o les possibilitats inusitades de la intersecció de la natura amb la tècnica ens endinsaran en un món completament fascinant.

 

Cartell Festival IF Barcelona 2021