Programación 2021

TALLER_ Intervencions efímeres | A càrrec de Cia. Besllum

4.11.2021 | De 18 a 20h | Arts Santa Mònica | INSCRIPCIONS |

Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en CAT.

Besllum _ Festival IF

4 de novembre, de 18 a 20 hores. Arts Santa Mònica (Sala d’actes), Barcelona. 

Gratuït. Inscripcions aquí

 

*Besllum és companyia resident a IF Barcelona durant el bienni 2020-2021,

L’invisible sorprèn quan es percep. Les polaritats entre llums i ombres travessen els objectes quotidians. Quan aquestes polaritats es projecten, s’obre l’imaginari dels patrons i de les idees primigènies. Volem veure més enllà del que és evident i fer-ho palpable, audible i visible per a poder somiar desperts, per a desvetllar la ment i sentir, plenament, la realitat.
Amb aquest laboratori experimentarem amb projectors de diapositives amb la intenció d’esprémer al màxim els seus recursos expressius. Utilitzarem eines analògiques que permeten dotar de moviment la imatge estàtica. També farem servir màscares per controlar el pas de la llum. Igualment, farem un recorregut pel darrer projecte en residència a IF Barcelona per tal d’explorar les possibilitats que ofereix el maneig de les noves tecnologies.

Biografia
El col·lectiu Besllum, integrat per Joana Maria Pericàs i Pau Caracuel, investiga l’impacte de la imatge en moviment projectada amb aparells analògics com projectors de diapositives o caixes de llum. El seu treball consisteix a projectar tot allò que passa desapercebut, el que no es veu complet tot i estar present, i transformar-ho en un imaginari lumínic.

Besllum ha actuat a Shaubude Berlin en el marc del festival Theater der Dinge, a Tessalònica (Grècia), a Lluèrnia – Festival del foc i de la llum d’Olot, al festival Incanti de Torí (Itàlia) i al Festival de Teresetes de Mallorca, entre d’altres.

 

Besllum _ Festival IFBesllum _ Festival IF Besllum _ Festival IF Besllum _ Festival IF Besllum _ Festival IF