Prorrogat l’espectacle ‘Oh là là!, la marionnette’, de Joan Baixas

21/10/2015 | AdminIFBCN | Enlacehttps://ifbarcelona.cat/es/prorrogat-lespectacle-oh-la-la-la-marionnette-de-joan-baixas/ |

Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en CAT.

Joan Baixas

El muntatge amb què es va inaugurar l’exposició Figures del desdoblament i, per tant, el conjunt d’accions d’IF Barcelona, es podrà veure encara dos dies més: el dimecres 28 d’octubre, a les 20.00 h, i el diumenge 8 de novembre, a les 12.00 h, en sessió familiar. Oh là là!, la marionnette és una conferència espectacle de Joan Baixas, una oportunitat única de veure un gran artista escènic en acció no només revisitant la seva trajectòria, sinó reflexionant-hi i servint-nos-ho amb rigor i bon humor.

És i no és en absolut una recopilació. És una proposta de meditació en veu alta, un preguntar-se continu per la naturalesa del titella, la seva condició d’objecte i la seva capacitat de reproduir la vida a través del recorregut vital del mateix titellaire. El discurs de l’espectacle busca respostes en l’ofici, en les anècdotes, en les pròpies contradiccions i en el plaer de vehicular les emocions a través de la creació plàstica. Hi treuen el cap personatges com la Dona del Merma o el Senyor Baixas, un àlter ego simbòlic de l’artista —com tots els titelles—, i s’explica una manera real en què els titelles han trepitjat terrenys artístics poc explorats.

La part final de l’espectacle és un deixar-se anar de Joan Baixas en el format que millor expressa el seu esperit: la combinació de pintura i teatre d’ombres, la creació i destrucció en directe de personatges que evolucionen i es transformen, en un clima d’empatia i meravella, tanquen aquesta magnífica mostra que els límits del teatre visual encara són lluny.