Programació 2015

“La trilogía del monigote – La triste figura” de David Espinosa

Del 13 al 15.11.2015 | 13-14/11 de 17 a 21h i 15.11.15 de 11 a 14h. | Arts Santa Mònica (Barcelona) | Compra entrades |

La Triste Figura és una instal·lació inspirada en El Quixot. Un dispositiu escènic que representa el viatge del personatge principal, Alonso Quijano, cap a la follia. Un mig camí entre l’escultura i la maqueta que traslladarà a l’espectador la percepció que el Quixot tenia de la realitat. El muntatge exercirà d’espai escènic, de trama i d’actor de la proposta, que ens imaginem com una gran vanitas escènica —en pintura, la vanitas designa un gènere particular de natura morta, característic del barroc, amb tot tipus d’objectes d’alt valor simbòlic, vinculats a la fragilitat i fugacitat de la vida, que denuncien la relativitat del coneixement i la vanitat del gènere humà subjecte al pas del temps, a la mort—.

Claustre
Arts Santa Mònica
Preu: 3,00€ (accés a l’interior de la instal·lació)

Compra d’entrades aquí

Estrena absoluta – Coproducció d’IF Barcelona amb el Festival international de la marionnette en pays neuchâtelois
 (Neuchâtel)

Preu abonament “Trilogía del Monigote”: 20€
Entrades abonament aquí (indispensable comunicar a l’organització a quines sessions es vol assistir per cada un dels tres espectacles. En cas contrari no es podrà accedir a la sala. info@ifbarcelona.cat).

David Espinosa la triste figura 1

David Espinosa la triste figura web 1

 

La Triste Figura sorgeix com una evolució natural dels treballs anteriors, que tenen en comú dos elements principals: el qüestionament de l’obra artística megalòmana i la substitució de l’actor/cos per l’objecte. Tot tancant aquest viatge des del macro al micro, i convertint-ho en una trilogia inesperada —La Trilogía del Monigote, potser no podria haver-hi millor final que l’encarament amb la que és considerada la millor novel·la de la literatura universal, El Quixot de Cervantes.

Amb la Trilogía del monigote, David Espinosa es qüestiona la idea de representació a partir de la investigació dels límits d’allò teatral i manipulant els elements de l’equació escènica. Amb mètodes precaris i low tech, planteja jocs formals dels quals sorgeixen narratives diverses que donen a cada espectacle caràcter i format múltiple, lluny de les etiquetes, sempre a mig camí entre les arts visuals, la dansa i el teatre.

David Espinosa (Elx, 1976). Llicenciat en interpretació textual per la ESAD de València, treballa com a intèrpret a espectacles de teatre i dansa d’Àlex Rigola, Sergi Faustino, Mal Pelo i Osmosis Cie, entre d’altres. L’any 2006 forma, juntament amb África Navarro, l’associació El Local Espacio de Creación, amb la qual han creat els espectacles «Mi Gran Obra» (2012), «Desconcierto nº 1 para teclado y fracasado» (2011), «La Procesadora» (2010), entre d’altres. Aquests treballs s’han presentat a festivals com NET de Moscou, FIT Festival Lugano, Biennal de Venècia, Escena Contemporánea de Madrid, TNT de Terrassa, Casa Encendida de Madrid, etc.

Creació i Direcció: David Espinosa
Col·laboració en la direcció:  Carlos Aladro i África Navarro
Espai escènic i il·luminació: AiR / David Espinosa
Música i so: Santos Martínez / David Espinosa
Video: Diego Dorado / David Espinosa
Producció: El Local Espacio de Creación
Distribució: M.O.M. – El Vivero

Amb el Suport del Departament de Cultura-Generalitat de Catalunya

 

La Triste Figura - David Espinosa

David Espinosa la triste figura 2

David Espinosa la triste figura web 2