Programació 2017

EL TRÍPTIC. DAVID ESPINOSA

Del 17 al 19.11 | Divendres de 17:00 a 21:00 / Dissabte de 11:00 a 13:30 i de 17:00 a 21:00 / Diumenge de 11: 00 a 13:30 | Centre d'Art Contemporani Can Sisteré (Santa Coloma de Gramenet) | Gratuït |

 

Centre d’Art Can Sisteré (Santa Coloma de Gramenet). 17, 18 i 19 de novembre.

 

Les instal·lacions i les obres de David Espinosa, amb el seu barroquisme contemporani, abasten un vastíssim territori de gèneres escènics. Des del dia en què va decidir relegar el seu propi cos a un paper secundari i substituir tota l’escena —un plató amb exteriors i espai per a tres-cents actors— per una maqueta a escala, ha seguit una evolució expansiva i coherent que l’ha portat a qüestionar la idea de representació i a trencar amb els límits de la teatralitat. Mantenint un esperit crític, carregat d’ironia, en front la societat i el món de l’art, Espinosa intenta en cada creació desenvolupar un joc formal que sorprengui a l’espectador i el faci partícip en el visionat de l’obra, exposant amb cruesa els mecanismes i els plantejaments del treball. Interessat, cada vegada més, en la creació de significats a través de la relació entre forma, llum i so, ha aprofundit en el concepte d’espectacularitat tot plantejant dispositius que, mitjançant mètodes precaris i low tech, generen efectes carregats de teatralitat. “Joguines per a adults” a través de les quals ofereix una experiència particular on el component lúdic té el mateix valor que el discurs artístic.

Els tres dispositius que componen El Tríptic segueixen explorant les possibilitats performatives de l’escultura i entregant al públic el control de l’acció. D’aquesta manera, és l’espectador qui activa i condueix l’obra i, gràcies al seu esforç d’atenció, percepció, comprensió i imaginació, la proposta s’omple de sentit.

Bwana Devil 3 consisteix en una peça blanca que explora les possibilitats de la imatge en 3 dimensions creada de forma analògica i basada en els grans èxits del cinema.

Oro feo consisteix en una peça daurada que explora la relació entre imatge i so a partir dels grans èxits de l’òpera i el rock.

Odile i Schelkúnchik consisteix en una peça negra que explora la relació entre imatge i moviment a partir dels grans èxits del ballet clàssic i la dansa contemporània.

 

 

Lllegeix-ne més aquí

 

David Espinosa (Elx, 1976) Llicenciat en interpretació textual per la ESAD de València, treballa com a intèrpret a espectacles de teatre i dansa d’Àlex Rigola, Sergi Faustino, Mal Pelo i Osmosis Cie, entre d’altres. L’any 2006 forma, juntament amb África Navarro, l’associació El Local Espacio de Creación, amb la qual han creat els espectacles Much Ado about Nothing (2014), Mi Gran Obra (2012), Desconcierto nº 1 para teclado y fracasado (2011), La Procesadora (2010), entre altres. Aquests treballs s’han presentat a festivals com NET de Moscou, FIT Festival Lugano, Biennal de Venècia, Escena Contemporánea de Madrid, TNT de Terrassa, Casa Encendida de Madrid, MimeLondon, Tate Modern, etc.