If Barcelona 2017
Programació

A TRAVÉS DE NUESTROS OJOS. BEANOTHERLAB

Del 16 al 18.11 | Dijous de 10:00 a 14h i de 15.30h a 20.30h / Divendres de 10:00 a 14h i de 15.30h a 20.30h / Dissabte de 10:00 a 14h. | Biblioteca Central Santa Coloma de Gramenet | Mira-ho al mapa | Gratuït |

DESCRIPCIÓ

“A Través De Nuestros Ojos” és una experiència immersiva que permet al públic experimentar en primera persona les històries personals de la comunitat immigrant de Barcelona.

Mitjançant la combinació de tècniques de realitat virtual, les ciències cognitives i l’art performàtic, el sistema ofereix als usuaris la possibilitat de veure’s a ells mateixos en un cos diferent, tot oferint la possibilitat de moviment, interacció amb l’espai i la narrativa, així com la possibilitat de rebre retroalimentació tàctil realista.

El projecte forma part de “Library of Ourselves” (Biblioteca de Nosaltres), una iniciativa àmplia de BeAnotherLab enfocada a la co-creació d’experiències i trobades que aborden temes d’identitat, empatia i vivències personals. Aquest projecte es desenvolupa amb un enfocament local i col·laboratiu i compta amb la participació i direcció creativa de diversos col·lectius. “A Través De Nuestros Ojos” va ser co-creat amb la col·laboració de LaFamiliaTV, Ramia ‘s Channel, i #AixoesIslamofobia (SOS Racisme).

SOBRE BeAnotherLab

BeAnotherLab és un col·lectiu artístic i un grup d’investigació interdisciplinària fundat a Barcelona l’any 2012.

El grup es dedica a la compressió, la comunicació i l’ampliació d’experiències subjectives. Focalitza el seu treball en la comprensió de la relació entre la identitat i l’empatia des d’una perspectiva embodied/ “encarnada”, i alhora treballa en el desenvolupament d’aplicacions innovadores en l’art, la investigació científica, projectes socials i de l’àmbit de la salut i l’educació, tot posant un fort èmfasi en l’impacte en la vida de les persones. El seu treball es basa en un model distribuït d’acció-investigació i de disseny col·laboratiu de metodologies que porta l’equip a  col·laborar en múltiples països, disciplines i institucions.

El grup treballa en la intersecció entre l’art, la ciència i la tecnologia, tot posant en qüestió les jerarquies entre aquestes formes de coneixement.

BeAnotherLab ha tingut l’oportunitat de participar en diversos esdeveniments i festivals a nivell internacional, on ha treballat amb una gran diversitat de persones i temàtiques, totes elles relacionades amb el benestar, la conscienciació i l’empatia davant comunitats que pateixen algun tipus d’exclusió social.

TREBALLS ANTERIORS

Dates: del 16 al 18 de novembre

Lloc: Biblioteca Central de Santa Coloma de Gramenet.

Horari:

Dijous 16: de 10h a 14h i de 15.30h a 20.30h.

Divendres 17: de 10h a 14h i de 15.30h a 20.30h.

Dissabte 18: de 10h a 14h.