Programació 2017 | Santa Mònica (Barcelona)|

The Library of Ourselves. BeAnotherLab

9 i 10.11 | Dijous de 18:00 a 22:30 i divendres de 11:00 a 15:00 | Santa Mònica (Barcelona) | Gratuït |

Inauguració el 9 de novembre a les 18 hores.

The Library of Ourselves és una experiència immersiva que permet al públic experimentar en carn pròpia les històries personals de la comunitat immigrant de Barcelona.

Mitjançant la combinació de tècniques de realitat virtual, les ciències cognitives i la performance, el sistema ofereix als usuaris la possibilitat de veure’s a ells mateixos en un cos diferent, tot oferint la possibilitat de moviment, interacció amb l’espai i la narrativa, així com la possibilitat de rebre retroalimentació tàctil realista.

The Library of Ourselves és una iniciativa àmplia de BeAnotherLab enfocada a la co-creació d’experiències i trobades que aborden temes d’identitat, empatia i vivències personals. Aquest projecte es desenvolupa amb un enfocament local i col·laboratiu i compta amb la participació i direcció creativa de diversos col·lectius. The Library of Ourselves està co-creat amb la col·laboració de LaFamiliaTV, Ramia ‘s Channel, i #AixoesIslamofobia (SOS Racisme).

A part de la mostra de The Library of Ourselves, en el marc d’IF Barcelona 2017, BeAnotherLab durà a terme el laboratori de creació “Narratives de la realitat virtual” juntament amb Macarena Recuerda Shepherd. En aquest laboratori  s’examinaran diverses situacions narratives des de la realitat virtual a partir de les quals poder elaborar una proposta escènica.

 

Llegeix-ne més aquí.

 

BeAnotherLab també presentarà The Library of Ourselves del 16 al 18 de novembre a la Biblioteca Central de Santa Coloma de Gramenet en el marc d’IF Barcelona.

 

BeAnotherLab és un col·lectiu artístic i un grup d’investigació interdisciplinària fundat a Barcelona l’any 2012.

El grup es dedica a la comprensió, la comunicació i l’ampliació d’experiències subjectives. Focalitza el seu treball en la comprensió de la relació entre la identitat i l’empatia des d’una perspectiva incorporada, i alhora treballa en el desenvolupament d’aplicacions innovadores en l’art, la investigació científica, projectes socials i de l’àmbit de la salut i l’educació, tot posant un fort èmfasi en l’impacte en la vida de les persones. El seu treball es basa en un model distribuït d’acció-investigació i de disseny col·laboratiu de metodologies que porta l’equip a  col·laborar en múltiples països, disciplines i institucions.

El grup treballa en la intersecció entre l’art, la ciència i la tecnologia, tot posant en qüestió les jerarquies entre aquestes formes de coneixement.

BeAnotherLab ha tingut l’oportunitat de participar en diversos esdeveniments i festivals a nivell internacional, on ha treballat amb una gran diversitat de persones i temàtiques, totes elles relacionades amb el benestar, la conscienciació i l’empatia davant comunitats que pateixen algun tipus d’exclusió social.

BeAnotherLab són Philippe Bertrand, Cherene Christian, Norma Deseke, J. J. Devereaux, Daniel González-Franco, Daanish Massood i Marte Roel, formats en camps com sistemes cognitius, disseny de sistemes interactius, arts digitals, computació, antropologia, filosofia i resolució de conflictes.

Les seves propostes s’han presentat a contextos tan diversos com el centre de detenció d’Holot, Israel, l’Assamblea General de les Nacions Unides a Nova York, PrintScreen Festival de Tel Aviv, Tribeca Film Festival de Nova York, Digital Art Festival Taipei, MIT Boston, Centre Georges Pompidou, CCCB.
BeAnotherLab compta amb la col·laboració acadèmica del Max Planck Institute (Berlin), Usp Poli (São Paulo), Imagination Institute (Nova York-París), MIT (Boston), UPF (Barcelona). El passat 2016 van obtenir el Premi Europeu a la Innovació Social.