Taller de Marc Vilanova / Llum | So | Projecció
“En aquest taller explorarem el potencial de la llum a l’espai escènic. Ens introduirem al software Max/MSP amb exemples pràctics per a poder controlar la llum, el so i les projeccions des d’un mateix ordinador. Experimentarem com el color, les ombres i els reflexos poden transformar un espai i desvetllarem tota la tècnica que hi ha al darrere. Treballarem amb materials com ara el led digital, la llum incandescent, la fibra òptica, el làser, la il·luminació de teatre, miralls, filtres i projeccions. Descobrirem com sincronitzar-ho tot de forma orgànica i com controlar-ho sense tenir un ordinador en escena. Desenvoluparem petits projectes durant el taller i veurem exemples fàcils que ens permetran portar qualsevol idea en escena”. (Marc Vilanova)
Marc Vilanova (1991) és un artista sonor i visual que treballa a la intersecció de l’art, la ciència i la tecnologia. La producció artística de Vilanova sempre ha estat liderada per un esperit d’innovació alimentat per l’interès pels nous mitjans. Fusionar la recerca i les pràctiques artístiques en projectes en què s’exploren conceptes com l’audiovisualitat, l’automatització, l’autoexpressió de la màquina, la IA i la superintel·ligència i les implicacions sociopolítiques sobre la relació de la societat amb la tecnologia.
Actualment, crea instal·lacions audiovisuals mentre també treballant amb performances i col·laboracions interdisciplinàries amb dansa, teatre i imatges en moviment. Les seves peces s’han presentat en festivals d’arreu del món al Japó, EUA, Canadà, Brasil, Colòmbia, Cuba, Iran, Taiwan, Corea del Sud, Rússia i molts països d’Europa.
Ha rebut nombroses beques, premis i residències, com ara el prestigiós Headlands Center for the Arts, San Francisco 2020, Bemis Center for Contemporary. Art Fellowship, Omaha 2019, Premi KARA, Teheran 2018, Citizen Artist Incubator, Linz 2017, Encouragement Prize Tokyo Experimental Festival 2016, Premi del Jurat al Saxopen, Congress Strasbourg 2015 o Primer Premi al Concurs Internacional de Performance d’Art Sonor de Saragossa 2014, entre d’altres.
Com a pedagog, Vilanova ha dirigit tallers de creació transdisciplinària, electrònica en directe, improvisació lliure i tècniques esteses. Ha estat convidat com a professor convidat a la Universitat Nacional de Tòquio GEIDAI, Universidad de los Andes, Universidad Javeriana de Bogotá, Moshen Gallery Teheran, Universitat Federal de Rio de Janeiro “UNIRIO”, Sibelius Academy Helsinki, Hochschule für Musik Basel, entre d’altres.
5 i 6 de novembre, de 10h a 14h i de 15:30h a 19:30h. Sala d’assajos del Teatre Principal – Terrassa.
Durada del taller: 16h
Preu: 90 € (Descompte del 15% per a socis UNIMA, Alumne o exalumne de l’Institut del Teatre i soci de Putxinel·li/Titeresante)