Programació 2023 | Centre Cívic El Sortidor (Barcelona)|

Taller de relat audiovisual instal·latiu ‘El procés d’alliberar l’artista’, de Besllum

25 nov | de 10 h a 19 h | Centre Cívic El Sortidor (Barcelona) | INSCRIPCIONS |

Taller ‘El procés d’alliberar l’artista’

El taller impartit pel col·lectiu Besllum indagarà en com generar un relat escènic instal·latiu. L’adaptació de l’obra pictòrica “La llibertat guiant al poble” de Delacroix servirà de base per crear el relat, i sobretot, per veure i explorar la seva transversalitat mitjançant disciplines diverses.

L’objectiu del taller és aprofundir en el procés creatiu i analitzar i expressar conceptes a partir de diferents llenguatges com l’audiovisual, el teatre d’ombres i objectes, la instal·lació, l’electrònica amb sensors i arduino, la interactivitat i també l’automatització dels elements escènics amb el programari Qlab.

Al final del taller es compartirà el resultat de la jornada creativa, obrint-la al públic assistent.

Formulari d’inscripció aquí 

 

El col·lectiu Besllum

La companyia Besllum es crea a Mallorca el 2011, en mans de Joana M. Pericàs i Pau Caracuel. Besllum es dedica a la recerca i creació d’experiències artístiques enllaçant les arts escèniques, la ciència i la tecnologia. 

Transitant pel teatre d’ombres i d’objectes, ha desenvolupat tècniques experimentals mitjançant l’ús de dispositius tant analògics com digitals. Amb aquesta fusió, el seu treball està impregnat d’atzar i de l’expressivitat i la força que habita en els objectes manipulats, jugant des de la simplicitat i l’actitud minimalista. La paraula «besllum» és l’arrel del concepte que dona sentit a totes les seves creacions: mostrar el resultat que provoca el pas de la llum a través d’un cos tangible. L’essència del seu treball radica en estudiar la relació entre la llum i l’ombra, portant-la a l’extrem amb tota mena d’artefactes al seu abast.

Besllum ha col·laborat amb artistes sonors i músics com Kaum, Daquian, Octavi Rumbau i Zyp. Ha actuat a la Shaubude de Berlín en el marc del festival Theater der Dinge, al Thesspuppet de Tessalònica (Grècia) i al Festival de Teresetes de Mallorca. Convidats habituals a IF Barcelona, festival del qual han estat artistes residents, en col·laboració amb la biennal han actuat a Lluèrnia (Olot, Catalunya) i al festival Incanti de Torí (Itàlia), així com a l’exposició Figures del Desdoblament a Arts Santa Mònica (2015). Han format part també de l’exposició “Ressò. Música experimental i Art sonor a Mallorca” (Casal Solleric, Palma, 2022).

 

25 de novembre de 2023, de 10 h a 19 h, al Centre Cívic El Sortidor (Barcelona)
Durada del taller: 8 hores
(Obertura del taller a les 20 h)
Preu: 50€* 
*Gratuït per als/les artistes residents del Centre Cívic El Sortidor (enviar mail a ifbarcelona.info@gmail.com) i descompte del 15% per a socis d’UNIMA, alumnes i exalumnes de l’Institut del Teatre i socis de Putxinel·li/Titeresante (taller amb descompte: 42,5€).

 

Formulari d’inscripció aquí