Programació 2020 | Teatre Principal de Terrassa|

DANSA D’OBJECTES. TALLER AMB FEDERICA PORELLO

Del 21 al 23 de desembre | De 10 a 17.30 hores | Teatre Principal de Terrassa | INSCRIPCIONS |

Clica aquí per a inscriure’t

©Tristan Perez-Martin

Federica Porello ha elaborat, aquests darrers anys, un «vocabulari bàsic» que implica tant la presència d’objectes inanimats com de pautes per a la improvisació del moviment enfocades a l’estudi de la musicalitat del gest.
La tensió entre la materialitat de les coses i la immaterialitat de la poètica gestual es troba al centre de la investigació de la pràctica i del llenguatge escènic que és el taller Dansa d’objectes. A partir del respecte cap a l’aspecte sensorial de las coses, amb aquest taller explorarem de quina manera els objectes ens poden ajudar a percebre la materialitat del gest. També explorarem com, a través d’improvisacions pautades, podem jugar amb l’imaginari evocat per un objecte.

Programa

El taller consistirà en un espai creatiu on posarem en diàleg dansa i manipulació d’objectes. Les sessions inclouran:
-Un escalfament individual o en parelles per despertar la consciència corporal.
-Pautes per a improvisacions individuals, en parella i en grup en què investigarem diferents qualitats de moviment i com traslladar-les a l’objecte. Maneres en què les propietats físiques d’un objecte poden inspirar la nostra dansa.
-Moments d’exploració individual o en petits grups per a la composició d’escenes breus.
S’hi abordaran els següents temes:
-La musicalitat del gest: velocitat, to, suspensió, ritme, dinàmica i fraseig
-La precisó del moviment: articulació i claretat
-L’escolta de l’altre: persones i coses que ens enrevolten
-El silenci, la immobilitat i la presència escènica
No hi ha requisits particulars per a participar al curs. S’hi poden inscriure actors, titellaires, ballarins i qualsevol persona que tingui interès o curiositat cap a l’exploració física, cap a l’escolta de les percepcions del nostre cos i de les persones i coses que ens envolten, i que estigui oberta a jugar i compartir. Convé dur roba còmoda.
 

Informació pràctica

Dates: del 21 al 23 de desembre
Horari: de 10:00 a 17:30
Lloc d’impartició: Sala Cúpula, Teatre Principal de Terrassa. Plaça Maragall, 2, Terrassa.
Docent: Federica Porello
Preu: 75 €
Descomptes: 10% de descompte a graduats i estudiants de l’IT, socis d’Unima Federación España, socis de l’APCC o l’APDC i associats a la revista Putxinel·li/Titeresante.
Els socis d’Unima Federación España poden gaudir d’ajudes concretes per als desplaçaments i l’estada. Més info sobre les condicions i ajuts: http://www.unima.es/
Consultes generals: info@ifbarcelona.cat
Més informació a: https://ifbarcelona.cat
Places limitades.

 

Federica Porello és ballarina, docent i creadora. Estudia a la Theatreschool d’Amsterdam i a P.A.R.T.S., Brussel·les. Després de graduar-se treballa amb la coreògrafa Marlene Monteiro Freitas, l’artista visual Anne Kathrine Dolven, la companyia de teatre Tg Stan, la companyia de titelles Adonk!, la companyia de teatre d’ombres Le Theatre de Nuit, i les companyies de dansa ACME/Albert Quesada. Actualment forma part de Mal Pelo i Zoo/Thomas Hauert, així com del col·lectiu Group LaBolsa, fundat el 2012 per set creadores internacionals de l’àmbit de la dansa, involucrades en la recerca de pràctiques performatives en la creació en viu. Forma part de la xarxa RITMO (Xarxa Internacional de Teatre de Titelles i Objectes) impulsada per Odradek/Pupella-Nogués, Agnes Limbos/Compagnie Gare Central i Claire Dancoisne / Théâtre la Licorne. En el seu camí de docència i de creació, Federica busca posar en diàleg els llenguatges artístics de la dansa, la música i el teatre d’objectes. Durant el bienni 2016-2017 ha estat artista resident a IF Barcelona amb WeWood, espectacle creat juntament amb Xavi Moreno i Marine Broise, estrenat el 2018 al festival MIMA de Mirepoix i a IF Barcelona.