Tallers IF Barcelona 2022

03/11/2022 | IF Barcelona | Enllaçhttps://ifbarcelona.cat/tallers-if-barcelona-2022/ |

Amb l’arribada del Novembre, torna l’IF Barcelona i els seus tallers centrats en l’àmbit del teatre visual i de figures. Aquest 2022, tenim la sort de comptar amb quatre càpsules impartides per artistes de referència permeten compartir trajectòries i recursos vinculats a l’univers de les llums i de les ombres, de les tecnologies audiovisuals, dels fils i de les màscares. Adreçats a qualsevol persona interessada en l’àmbit de cada curs.

* Hi ha un descompte del 15% per a socis d’UNIMA, de Putxinel·li/Titeresante i alumnes o exalumnes de l’Institut del Teatre.

 

Marc Vilanova
‘Llum | So | Projecció’

5 i 6 de novembre
De 10h-14h i de 15:30h-19:30h
Teatre Principal de Terrassa
Més informació i inscripcions, aquí
En aquest taller pràctic de l’artista visual Marc Vilanova, s’explorarà el potencial de la llum en l’espai escènic: colors, ombres, reflexos… així com tota la tècnica que hi ha al darrere. Hi haurà una introducció al software Max/MSP i es treballarà amb materials com el led digital, la llum incandescent, la fibra òptica, el làser, la il·luminació de teatre, miralls, filtres i projeccions. L’objectiu és aprendre a sincronitzar-ho i controlar-ho tot de forma orgànica sense tenir un ordinador en escena. Els alumnes desenvoluparan petits projectes durant el taller.

Taller de Marc Vilanova

 

Karim Dakroub
‘Titelles i Transformació Simbòlica’

Del 14 al 18 de novembre
De 16h a 21h
MIT Museu Internacional del Titella a Catalunya – Teia Moner (Palau-solità i Plegamans)
Aquest curs ofereix una formació especialitzada amb un model psicosocial basat en els titelles per a monitors, animadors socials, artistes o titellaires interessats a treballar en camps de refugiats o en poblacions migrants amb problemes o traumes relacionats amb la violència i l’assetjament.  El model desenvolupat per Dakroub es basa en un enfocament destinat a reforçar la resiliència dels beneficiaris finals. Curs organitzat conjuntament per al MIT– Teia Moner, la revista Titeresante i IF Barcelona.
 

Taller de Juliana Notari (Cia. Marionete Livre)
‘Mínima Ànima. Creació de titelles en miniatura’

26 i 27 de novembre
De 11h a 19h
Espai La Bayka (L’Hospitalet de Llobregat)

Més informació i inscripcions

En aquest taller intensiu de creació de titelles en miniatura, l’artista brasilera fomenta la connexió corporal i subjectiva amb la matèria triada per a la composició de la forma, la textura, la dramaticitat i la gestualitat. La formació forma part de la Pedagogia de la Marioneta Lliure, desenvolupada per la mateixa Juliana Notari, de la cia. Marionete Livre, que treballa amb tres eixos primordials: pell, ulls i cor. Una producció de La Pupila Produccions – Lambescola i Marionete Livre en col·laboració amb IF Barcelona.

Taller de Federica Porello
‘Dansa d’objectes’

29 i 30 novembre
De 16h a 20h
Teatre Principal de Terrassa
El concepte de ‘Dansa d’Objectes’ es basa a fer ballar l’objecte i donar una concreció al moviment. Un diàleg entre les propietats físiques de l’objecte i les accions. Aquest taller impartit per Porello ofereix les eines d’improvisació i regles de joc amb objectes que aporten llibertat d’interpretació per enfortir l’individu, la singularitat i el potencial expressiu. Es tractaran temes com la musicalitat del gest, la precisió del moviment, el silenci i el diàleg entre l’experiència sensorial, l’imaginari i les emocions.
Taller Federica Porello IF Barcelona 2022