Programació 2015

ABONAMENT “Trilogía del Monigote”, de David Espinosa

A partir del 10 de novembre | Consulteu dates i horaris per a cada espectacle | Arts Santa Mònica (Barcelona) | Compra entrades |

Amb la “Trilogía del monigote”, David Espinosa estrena dos espectacles nous, “Much Ado About Nothing” i “La Triste Figura”, i recupera l’èxit de la temporada passada “Mi gran obra”.  Reserva de dia i hora a info@ifbarcelona.cat un cop comprat l’abonament.

Amb “Mi gran obra” ,”Much Ado About Nothing” i “La Triste Figura”, David Espinosa es qüestiona la idea de representació a partir de la investigació dels límits d’allò teatral i manipulant els elements de l’equació escènica. Amb mètodes precaris i low tech, planteja jocs formals dels quals sorgeixen narratives diverses que donen a cada espectacle caràcter i format múltiple, lluny de les etiquetes, sempre a mig camí entre les arts visuals, la dansa i el teatre.

Preu abonament “Trilogía del Monigote”: 20€
Entrades abonament aquí (indispensable comunicar a l’organització a quines sessions es vol assistir per cada un dels 3 espectacles. En cas contrari no es podrà accedir a la sala. info@ifbarcelona.cat).

Mi gran obra

David Espinosa mi gran obra sabata


David Espinosa ens ensenya l’obra que faria si tingués un pressupost il·limitat i no li calgués estalviar despeses. Si pogués portar 300 actors a escena, una banda de rock, una orquestra militar, animals, un helicòpter… Tots aquests elements els utilitza, però amb un petit matís: ens els ensenya a escala 1:87.

En altres paraules: l’espectacle presenta una maqueta interactiva, poblada de personatges minúsculs que proposen accions als visitants. Una utopia pensada en gran i feta en petit. A Mi gran obra, Espinosa converteix la necessitat en virtut i juga amb la precarietat, situant la falta de recursos al centre del debat.

10-11 i 24-28 de novembre a les 20:30

12 al 14 de novembre a les 19:30

Espai Residència d’Arts Santa Mònica

Compra d’entrades per només aquest espectacle aquí

 

Much Ado About Nothing

David Espinosa Much Ado 2

És possible representar Hamlet, Macbeth, Othello, El rei Lear, Romeu i Julieta, Antoni i Cleòpatra, La tempesta, Enric V, Ricard III i El somni d’una nit d’estiu en un sol espectacle? David Espinosa ho ha fet en la seva versió més arbitrària, efectista, artificial i buida de les obres completes de William Shakespeare. Una delirant obra visual que especula amb les convencions d’espectacularitat a través de figures i objectes carregats d’aventures, amor, luxúria, guerra, tragèdia i poder. Un joc irònic de llums i obres amb nombroses referències al cine, el còmic, les arts plàstiques i a la pròpia història del teatre.

Amb “Much Ado About Nothing”, segona part de la “Trilogía del Monigote”, David Espinosa aprofundeix en el teatre d’objectes per fer una crítica a les obres faraòniques carregades d’ornaments però buides de contingut. Així, Espinosa ha creat una obra que és pura forma, només envoltori, perquè intuïa que aquesta absència acabaria generant un contingut o una reflexió més interessant i profunda que si tractava d’escenificar tot aquest discurs.

Del 12 al 14 de novembre a les 21h

Espai “La plaça”

Arts Santa Mònica, 2a planta

Compra d’entrades per només aquest espectacle aquí

La Triste Figura

David Espinosa la triste figura 1

Instal·lació inspirada en El Quixot. Un dispositiu escènic que representa el viatge del personatge principal, Alonso Quijano, cap a la follia. Un mig camí entre l’escultura i la maqueta que traslladarà a l’espectador la percepció que el Quixot tenia de la realitat. El muntatge exercirà d’espai escènic, de trama i d’actor de la proposta, que ens imaginem com una gran vanitas escènica —en pintura, la vanitas designa un gènere particular de natura morta, característic del barroc, amb tot tipus d’objectes d’alt valor simbòlic, vinculats a la fragilitat i fugacitat de la vida, que denuncien la relativitat del coneixement i la vanitat del gènere humà subjecte al pas del temps, a la mort—.

Estrena absoluta – Coproducció d’IF Barcelona amb el Festival international de la marionnette en pays neuchâtelois
 (Neuchâtel)
13 i 14 de novembre de 17h a 21h.

15 de novembre d’ 11h a 14h.

Accés al recinte cada 30 minuts.

Claustre

Arts Santa Mònica

Compra d’entrades per només aquest espectacle aquí

Visita exterior gratuïta